2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Poliniai pamatai su Bobcat

Polinių pamatų įrengimas – ganėtinai nelengvas darbas, reikalaujantis ne tik laiko ir pastangų, bet ir įrangos. Na, bet dėl pastarosios problemų tikrai neturėtų kilti – polinių pamatų įrengimui puikiai tiks Bobcat ekskavatoriaus naudojimas, praversiantis ne vienoje šių darbų dalyje. 

Žemės paruošimas
Prieš pradedant polinių pamatų įrengimo darbus būtina tinkamai paruošti žemę. Pirmiausia reikia nustumdyti esamą gruntą iki numatomos polių viršutinės dalies, ką galima kokybiškai atlikti naudojantis Bobcat ekskavatoriumi. Taip pat šis įrenginys pravers jei sklypas išsiskiria sudėtingu reljefu, kuris gali trukdyti tiek kitos statybų technikos atvykimui į darbų vietą, tiek ir kituose darbų eigos aspektuose, tad jį reikėtų sutvarkyti ir kiek įmanoma labiau išlyginti. 

Polinių pamatų įstatymas
Bobcat įrenginiai puikiai tinka ir polinių pamatų įstatymui. Šių darbų atlikimui reikia gręžti į žemę atitinkamu gyliu – į šias skyles kiek vėliau yra statomi poliai. Šiems darbams puikiai tinka Bobcat grąžtai, kurie yra mobilūs ir efektyvūs, ko pasekoje jais naudojantis bus galima nesunkiai ir greitai išgręžti skyles poliniams pamatams, o kiek vėliau – ir juos įstatyti į žemę. Verta paminėti ir tai, jog Bobcat grąžtai gali būti naudingi ir prieš polinių pamatų statymą atliekamiems žemės tyrimams – nors jiems dažniausiai yra naudojami kiti specializuoti įrenginiai, bet Bobcat grąžtai gali praversti ir šioje srityje. 

Įrengtų polių tvarkymas
Taip pat, Bobcat įrenginiai gali išties praversti ir įstačius polius į žemę. Pamatams yra reikalingas apkasimas, kuris tai atliekant rankiniu būdu būtų išties ilgas bei varginantis darbas. Atliekant šį darbą su Bobcat įrenginiu viskas kur kas paprasčiau – polių apkasimui dažniausiai užtenka vos nuo keleto dešimčių minučių iki valandos, priklausomai nuo įkastų polių skaičiaus.

1 komentaras:

  1. Geras, nezinojau kad bobcat traktoriukai turi tokia galimybe, tik gal zinot kur su tokia iranga issinuomot? radau va tuos labiau krautuvus https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_aplinkos-tvarkymo-iranga tai turbut arba atskirai reikia tos pamatams irangos ar kaip cia?

    AtsakytiPanaikinti